Ex -Yu

Preminula 51 osoba, zaraženo još 6.412 u Srbiji

Preminula 51 osoba, zaraženo još 6.412 u Srbiji
Foto: N.N. | Preminula 51 osoba, zaraženo još 6.412 u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je virus korona potvrđen kod još 6.412 osoba, od testirana 19.752 uzorka. Od posljedica zaraze preminula je 51 osoba. Na respiratoru su 253 pacijenta.

Epidemijska situacija u Srbiji je ozbiljna. Premijerka Ana Brnabić najavila je sjednicu Kriznog štaba za borbu protiv kovida za sljedeću nedjelju.

Poručila je da Krizni štab "nije ukinut", da to tijelo radi i kad nema sjednice, i istakla da ne vjeruje u restriktivne mjere jer je vakcinacija jedini izlaz.

Zbog povećanja broja oboljelih od kovida 19 kojima je neophodno bolničko liječenje, sve više zdravstvenih ustanova ulazi u kovid režim, zbog toga trpe svi drugi oboljeli kojima su neophodni pregled.

U ovom trenutku, na neku dijagnostičku proceduru ili intervenciju u Srbiji čeka blizu 53.000 građana. 

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, profesorka Danica Grujičić, kaže za RTS da su bolnice preopterećene i apeluje na sve građane koji to do sada nisu učinili da se vakcinišu protiv kovida.

Ističe da uprkos povećanom broju novih slučajeva zaraze virusom korona oni nisu prestajali s radom, da liječenje onkoloških pacijenata nije zapostavljeno i da se dnevno na Institutu ozrači oko 360 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije