Ex -Yu

Protiv roditelja dječaka ubice podnesene još dvije tužbe

Protiv roditelja dječaka ubice podnesene još dvije tužbe
Foto: Tanjug | Protiv roditelja dječaka ubice podnesene još dvije tužbe

BEOGRAD - Višem sudu u Beogradu podnesene su još dvije tužbe protiv roditelja dječaka K.K. koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 i ranio šest ljudi.

Dvije nove tužbe su protiv Kecmanovića podnijeli roditelji ranjene djece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj, saznaje Tanjug.

Tužbe su podnesene za naknadu nematerijalne štete uslijed fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnijela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnijela i nastavnica istorije koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još nije zakazano pripremno ročište, prenosi Euronews.

Prvu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv roditelja dječaka ubice, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja djela nije imao navršenih 14 godina.

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati prijedlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije