Ex -Yu

Sahranjena i deseta žrtva masakra u beogradskoj školi

Sahranjena i deseta žrtva masakra u beogradskoj školi
Foto: Tanjug | Sahranjena i deseta žrtva masakra u beogradskoj školi

Najtužnija povorka krenula je danas beogradskim grobljem Lešće. Sahranjena je A.A, deseta žrtva masakra u školi na Vračaru.

Teško ranjena djevojčica borila se 12 dana za život, ali nije izdržala.

Na vječni počinak je ispraćena uz opelo koje je služio patrijarh Porfirije.

Nakon opela, patrijarh je održao kratak govor, a okupljenima se obratio i otac djevojčice koji se zahvalio ljekarima, nastavnicima, policiji, državnim organima i predsjedniku Aleksandru Vučiću na brizi, razumijevanju i podršci koju su pružali svo vrijeme nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar", prenose Novosti.rs.

"Pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život zadobijenim prilikom pucnjave u OŠ 'Vladislav Ribnikar' bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavljuje iskreno saučešće porodici nastradale devojčice", saopšteno je 15. maja iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Ona je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtjevan.

Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu "Vladislav Ribnikar" sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gdje je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije