Ex -Yu

Samo jedan srpski kamiondžija ostao u Ukrajini

Samo jedan srpski kamiondžija ostao u Ukrajini
Foto: Ilustracija/Arhiva | Samo jedan srpski kamiondžija ostao u Ukrajini
Tanjug

KOPAONIK - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je više od 50 srpskih kamiondžija izašlo iz Ukrajine, a da je ostao samo jedan koji je blokiran sjeverno od Kijeva u ratom zahvaćenom području.

"Svi su uspeli da se izvuku, imao još jednog koji je blokiran severno od Kijeva u porducju gde se vode brobe. Trudimo se da ga izvučemo, situacija je komplikovana ne može da se izvuče iz tog regiona", rekao je minisar koji je danas bio učesnik 29. Kopanionik biznis foruma.

Momirović je dodao da će nadležni biti u kontaktu sa tim vozačem kako bi ga izvukli, iako su, kaže, mogućnosti države da to učni jako male.

Kaže i da su svi vozači, sem dvojice, uspjeli da se izvuku iz Ukrajine sa robom, a da su ta dvojica ugrožena i da su morala da napuste kamione i robu i da tako pređu u Poljsku.

Ministarstvo radi na tome da im se vrate i roba i kamioni, dodao je.

"Uložili smo mnogo energije da im pomognemo i kontaktirali smo sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i PKS i ambasadom Ukrajine u Beogradu i njihovim carinskim službama koji su nam dali veliku podršku", naveo je ministar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije