Ex -Yu

Šarićima blokirana imovina u Crnoj Gori

Šarićima blokirana imovina u Crnoj Gori
Foto: N.N. | Šarićima blokirana imovina u Crnoj Gori

​PODGORICA - Zbog istrage protiv Darka Šarića, njegov brat Duško, sestra Danijela i kćerka Nikolina ne mogu raspolagati brojnim zemljišnim parcelama, stanovima, firmom i poslovnim prostorima u Crnoj Gori.

Ovu odluku donijele su crnogorske pravosudne vlasti na zahtjev kolega iz Srbije u predmetu protiv navodnog balkanskog narkošefa i njegove ekipe zbog teškog ubistva, stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge, ilegalnog držanja oružja, izazivanja opšte opasnosti, zloupotrebe službenog položaja...

Pravni zastupnik Šarića, advokat Željko Đukanović, izjavio je žalbu na rješenje sutkinje Suzane Mugoše, tvrdeći da ista imovina ne može dva puta biti oduzeta.

Privremeno je oduzeta imovina članova porodice Darka Šarića u Crnoj Gori zbog sumnje da je stečena kriminalnom djelatnošću.

Njegovom bratu, sestri i kćerki u Crnoj Gori privremeno su blokirani brojni stanovi, firma, poslovni prostori, zemlja...

Sutkinja Suzana Mugoša donijela je rješenje o privremenom oduzimanju te milionski vrijedne imovine.

Šarić je uhapšen u aprilu prošle godine u Beogradu, nekoliko mjeseci nakon što je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za šverc kokaina.

Terete ga i da je iz Istražnog zatvora, preko kriptovane telefonske Sky aplikacije, organizovao međunarodni šverc droge, ubistva saradnika i suparnika iz drugog klana, ali i zastrašivanje svjedoka u postupku koji se godinama vodi protiv njega zbog pranja novca i krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009, prenose Vijesti.

Postupajući po zamolnici kolega iz Srbije, Viši sud je na zahtjev crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) donio privremenu mjeru zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje su u vlasništvu njegove kćerke Nikoline Šarić, brata Duška Šarića i sestre Danijele Šarić.

To je učinjeno na osnovu Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Dušku Šariću rješenjem suda je blokirano desetak poslovnih prostora površine oko 700 kvadratnih metara, dvorište poslovne zgrade, porodična stambena zgrada površine 61 kvadrat, nestambeni prostor površine 49 kvadrata, garsonjera isto tolike površine, dvije sobe...

Blokada je stavljena i na dvorište površine 423 kvadrata, neplodno zemljište površine 384 kvadrata, zatim i na dvorište površine 136 kvadrata, porodičnu zgradu u kojoj su poslovni i stambeni prostori, njivu od 422 kvadrata...

Rješenjem suda blokirana je imovina upisana na preduzeće "Level ing": njiva od 481 kvadrat, livada površine 4.495 metara kvadratnih, neplodno zemljište površine 37 kvadrata, poslovne zgrade u vanprivredi površine 478 i pomoćna zgrada od 43 kvadrata, kao i dvorište površine 289 kvadrata.

Danijeli Šarić blokirana je imovina kod Pljevalja u Boščinovićima: dvorište 529 kvadrata, porodična zgrada koju čine nestambeni prostor od 111 kvadrata i tri stana od 36, 88 i 98 kvadrata.

Njegovoj kćerki Nikolini zabranjeno je da raspolaže trosobnim stanom u Pljevljima površine 95 kvadrata i 10 kvadrata nestambenog prostora.

Obrazloženo je da postoji sumnja da je ta imovina stečena kriminalnom djelatnošću, odnosno da je Darko Šarić novac stečen kriminalom ulagao u sticanje imovine, čiji su formalni vlasnici članovi njegove uže porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije