Ex -Yu

"Slučaj Janaf": Uhapšen gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

"Slučaj Janaf": Uhapšen gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić
Foto: gorica.hr | "Slučaj Janaf": Uhapšen gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

Nakon što mu je skinut imunitet, uhapšen je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice i HDZ-ov dojučerašnji saborski poslanik, prenijeli su hrvatski mediji navodeći da je slučaj povezan sa “slučajem Janaf”.

"Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a (Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta)", rekao je advokat Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

Index.hr piše da su se Barišić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić (SDP) nakon skidanja imuniteta u petak prijepodne pridružili ostalim  osumnjičenicima (njih 11) za malverzacije u kompaniji Janaf (Jadranski naftovod), protiv kojih je istraga pokrenuta u četvrtak nakon pretrage.

"Jutarnji list" piše da se Barišić terete za trgovanje uticajem i zlopotrebu položaja.

Među osumnjičenima je direktor Janafa Dragan Kovačević.

Uz direktora Janafa, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvooptuženi Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja firme Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova firma dobije milionske poslove, prenosi Index.

Kovačević je ispitan sinoć, a Petek jutros. Peterk se branio šutnjom.

Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

Povezana vijest:

Istraga u Janafu zbog malverzacija, priveden direktor, osumnjičeni i poslanici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije