Ex -Yu

Proganjao novinara, dobio šest mjeseci zatvora

Proganjao novinara, dobio šest mjeseci zatvora
Foto: N.N. | Proganjao novinara, dobio šest mjeseci zatvora

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da će izjaviti žalbu na prvostepenu presudu Simi Spasiću, kojom je zbog telefonskog proganjanja novinara "Južnih vesti“ Aleksandra Stankova osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci i zatražiti kaznu u dužem trajanju.

Na osnovu optužnog prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, protiv Sime Spasića donesena je prvostepena presuda kojom je zbog telefonskog proganjanja novinara "Južnih vesti" oštećenog Aleksandra Stankova u toku 2021. godine oglašen krivim zbog krivičnog djela proganjanje i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, saopštio je portparol tog tužilaštva i Zamenik javnog tužioca Vladimir D. Stanojević.

Spasiću je izrečena mjera bezbjednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim na udaljenosti manjoj od 50 metara, zabranjen pristup u prostor rada oštećenog na udaljenosti manjoj od 50 metara od sedišta internet - portala "Južnih vesti" i da sa oštećenim komunicira lično, preko trećih lica, telefona, mobilnog telefona, elektronske pošte, SMS poruka, društvenih mreža i na bilo koji drugi način i to sve u trajanju od godinu dana od pravnosnažnosti presude.

Tužilaštvo ističe profesionalno zadovoljstvo da je u konkretnom slučaju pružena pravna zaštita novinaru prilikom vršenja njegovog novinarskog poziva, prenosi RTS.

U saopštenju, Stanojević ističe da će Osnovno javno tužilaštvo u Nišu u zakonskom roku protiv prvostepene presude izjaviti žalbu kojom će tražiti kaznu zatvora u dužem trajanju za  optuženog Simu Spasića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije