Ex -Yu

"Srbija zaslužuje u EU, ali neću komadati svoju zemlju"

"Srbija zaslužuje u EU, ali neću komadati svoju zemlju"
Foto: Ilustracija | "Srbija zaslužuje u EU, ali neću komadati svoju zemlju"

BEOGRAD - Srbija zaslužuje da bude dio Evropske unije, ali to ne znači da imam pravo da komadam svoju zemlju, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje Senada Hadzifejzovića u intervjuu za Fejs tv šta bi rekao ako bi iz Evrope rekli - priznajte Kosovo, ujutru ste član EU.

"Prvo oni to ne mogu da kažu, zbog svojih prilika, drugo ja poštujem Ustav svoje zemlje i volim svoju zemlju. Rekao bih, da mi više nismo najsiromašniji prema zemljama EU i brže napredujemo od mnogih zemalja EU, ali to ne znači da imam pravo da komadam svoju zemlju na bilo koji način", rekao je Vučić.

Na potpitanje da li to znači da nikada neće potpisati nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da to i na taj način može da se definiše.

"Spreman sam da razgvoram o svim kompromisima i protiv sam zamrznutog konflikta, jer se plašim da će neko tako konflikt da odmrzne", rekao je Vučić dodajući da ne bi želio da ostavlja probleme budućim generacijama već da ga rješava.

Na pitanje koje je idealno rešenje, kaže da o tome ne može da govri jer bi time otvarao i svoje karte, a to ne bi želio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije