Ex -Yu

Stravična otmica u Srbiji: Sina građevinskog investitora satima mučili u stanu

Stravična otmica u Srbiji: Sina građevinskog investitora satima mučili u stanu
Foto: Facebook | Stravična otmica u Srbiji: Sina građevinskog investitora satima mučili u stanu

VRŠAC - M. K. A. (22), R. T. (20), L. J. (24), L. T. (24) i M. L. (22) uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje mladića N.L. (21), sina građevinskog investitora A.L. iz Vršca, a trebalo bi danas da budu saslušani.

N. L. je otet zbog navodnih dugova.

Njega su, podsjetimo, M. K. A. i R. T. kako se sumnja u toku noći između 16. i 17. marta prisilili da uđe u automobil i odvezli ga u jedan stan u Vršcu, u kojem su ga tukli i oteli mu zlatni lančić, ručni sat i mobilni telefon, pa se terete i za krivična djela protivpravno lišenje slobode i razbojništvo u saizvršilaštvu.

U stan su potom ušli i L. J., L. T i M. L. koji su, kako se sumnja, zadali više udaraca dvadesetjednogodišnjaku, a L. J. se sumnjiči da mu je prijetio tražeći da mu isplati 1.000 evra, pa će protiv njega biti podnijeta i krivična prijava za iznudu.

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, dana 17.03.2024. godine obaviješten je da se K.A.M. (23), T.A. (19), svi iz Vršca, terete da su prinudili L.N. (20) iz Vršca, da sjedne u automobil vlasništvo K.A.M., odvezli ga do stana u Vršcu, vlasništvo K.A.M., gdje su ga zajedno sa J.L., T.L. i L.M. zlostavljali, oduzeli mu ručni sat, telefon i zlatnu ogrlicu i iznuđivali mu novac.

“Svim navedenim licima određeno je zadržavanje, te je dana 18.03.2024. godine Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu podneta krivična prijava od strane Policijske stanice Vršac protiv K.A.M. (23), T.A. (19), J.L. (23), T.L. (23) i L.M. (21), svi iz Vršca, zbog osnovane sumnje da su izršili krivično delo zlostavljanje i mučenje kao saizvršioci, protiv K.A.M. i T.R. podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili i kriv. delo protivpravno lišenje slobode i krivično delo razbojništvo kao saizvršioci a protiv J.L. podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio i krivivično delo iznuda”, kažu iz OJT Vršac za Telegraf.rs.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu nastavlja dalji rad na predmet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije