Ex -Yu

Sud kaznio Hrvaticu, imala dva muža istovremeno

Sud kaznio Hrvaticu, imala dva muža istovremeno
Foto: Pixnio | Sud kaznio Hrvaticu, imala dva muža istovremeno

​Zbog dvobračnosti na uslovnu kaznu od godinu dana osuđena je žena (51) s istoka Hrvatske. Opštinski sud osudio ju je na uslovnu kaznu od godine dana zatvora s jednogodišnjim rokom uslovne. Kako piše u presudi, s prvim suprugom je živjela u BiH te su zajedno imali troje djece, a tokom rata su izbjegli u Hrvatsku. Potom je otišla u Njemačku.

"U telefonskom razgovoru mi je priznala da je otišla kod nekog muškarca. Nakon nekog vremena vratila se u Hrvatsku zbog zdravstvenih problema. Bila je operisana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio ju. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket na njeno ime. Otvorio sam ga i vidio dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za drugoga. Tu mi je slagala da nije" tvrdi prvi suprug.

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvjesnosti digao policiju na noge te prijavio njen nestanak.

"Nakon nekoliko dana sam je dobio na mobitel pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao 'onaj njen' rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći po nju" kaže prvi suprug, prenosi "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije