Ex -Yu

Tači se u Njujorku sastao s državnim sekretarom Svete stolice

Tači se u Njujorku sastao s državnim sekretarom Svete stolice
Foto: Twitter | Tači se u Njujorku sastao s državnim sekretarom Svete stolice

NJUJORK - Kosovski predsjednik Hašim Taši je, u okviru aktivnosti Generalne skupštine UN u Njujorku, održao sastanak s državnim sekretarom Svete stolice Pjetrom Parolinom.

Tači se na početku sastanka zahvalio na podršci koju je Sveta stolica pružala kosovskom narodu prije, tokom i poslije rata, javlja RTK.

On je rekao da bi formalno priznanje Kosova od Svete stolice krunisalo njeno angažovanje u obezbjeđivanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i u Evropi.

"Kosovski narod je uvijek bio vođen vrijednostima Svete Tereze, vrijednostima kao što su tolerancija, mir i suživot. Zahvalni smo na podršci koju je Sveta stolica dala kosovskom narodu. Jedino je još ostalo priznanje od strane Vatikana", dodao je predsednik Tači.

Tači je obavijestio sekretara Parolina o vjerskoj harmoniji na Kosovu, o suživotu među zajednicama, vrijednostima nad kojima je izgrađena kosovska država.

S druge strane, državni sekretar Svete stolice Pjetro Parolin rekao je da je Sveta stolica posvećena miru, toleranciji i stabilnosti na Kosovu.

U okviru aktivnosti Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Tači će nastaviti da održava mnogobrojne sastanke sa predstavnicima država koje učestvuju na ovom događaju, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije