Ex -Yu

Talasi visoki do pet metara, na Biokovu temperatura pala na 3 stepena

Talasi visoki do pet metara, na Biokovu temperatura pala na 3 stepena
Foto: Split – Photo Dalmacijanews | Valovi visoki do pet metara, na Biokovu temperatura pala na 3 stepena

SPLIT - Zbog snažnih udara bure i talasa koji su na Jadranu bili i do pet metara, u ponedjeljak poslijepodne otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, temperatura u Dalmaciji spustila se za desetak stepeni, a na Biokovu su izmjerena 3,3 stepena.

"Otkazane su trajektne linije Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik", rekla je za Hinu voditeljka agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.

Po njenim riječima, poslijepodne su otkazane i sve katamaranske linije koje Split povezuju s ostrvima.

Snažni vjetar i jaka kiša u Splitu su poslijepodne izazvali saobraćajne gužve i zastoje, a na više mjesta bilo je prevrnutih kontejnera te odlomljenih grana.

Splitska je policija saopštila kako je zbog jakog vjetra za prvu grupu vozila zatvorena cesta Solin-Klis.

Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je poslijepodne i Makarsko primorje.

Bura puše do 100 kilometara na sat pa je u prekidu trajektni saobraćaj Sumartin-Makarska, vjetar otežava cestovni saobraćaj na prijevoju Dupcima kod Brela, a zbog mokrih kolovoza i mogućih bočnih udara vjetra, vozačima se preporučuje opreznija vožnja.

Temperatura zraka u Makarskoj od jutrošnjih 25 spustila se poslijepodne na 14 stepeni, saznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj, a na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri, prema informaciji dežurnog tehničara, temperatura se spustila na 3,3 stepena Celzijusa, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije