Ex -Yu

Tompson na dočeku na izričit zahtjev HNS, Modrića i Dalića

Tompson na dočeku na izričit zahtjev HNS, Modrića i Dalića
Foto: Tanjug/AP | Tompson na dočeku na izričit zahtjev HNS, Modrića i Dalića
Srna

ZAGREB - Kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson, kojem je zbog slavljenja ustaške vlasti u pjesmama zabranjen nastup u bilo kojoj zemlji van Hrvatske, ne računajući hrvatske kantone u Federaciji BiH, pjevao je na dočeku fudbalera reprezentacije Hrvatske u Zagrebu na izričiti zahtjev igrača i selektora Zlatka Dalića.

Tompson je nastupio jer je izričita želja hrvatskih fudbalera bila da ih on dočeka. Organizatori ga nisu pozvali i uvrstili u program dočeka, ali Hrvatski fudbalski savez izvršio je pritisak da se taj nastup omogući, navodi Tompsonov menadžer Denis Pletikosa.

"Selektor Dalić i kapiten Luka Modrić pozvali su Tompsona i poručili da bi voljeli da on nastupa na dočeku i Marko se odazvao", rekao je Pletikosa.

Hrvatski igrači tražili su da im na dočeku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevaju "Prljavo kazalište", Tompson i Mladen Grdović.

Navodno, premijer Hrvatske Andrej Plenković pokušao je da spriječi Tompsonov nastup, ali nije uspio, prenose hrvatski portali.

Na izričiti zahtjev Luke Modriča, najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, Tompson je bez muzičke pratnje otpjevao svoju pjesmu "Geni kameni", u kojoj se pominje "loša 1945. godina" i Hrvati koji su morali da se tada raspu po svijetu.

Tompson je jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, a njegovu karijeru su obilježile kontroverzne "domoljubne pjesme", u kojima je često bilo pominjanja ili direktih aluzija na ustašku Nezavisnu Državu Hrvatsku, te mjesta na kojima su ubijani Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti /"Jasenovac i Gradiška stara"/.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

Knin Srbski

Ima sta novo u genocidnoj hrvatskoj i kod bande ustaske hrvata... okupatori sve jih treba unistiti

mikivrb.c964

ustaše, a onaj klovn vučića ih brani, kada je podigao moral srbima van srbije, licemer, ovno..

tetak

NACISTI ,UVIJEK BILI, UVIJEK ĆE BITI.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije