Ex -Yu

Tompson tuži Srbe zbog "govora mržnje"

Tompson tuži Srbe zbog "govora mržnje"
Foto: N.N. | Tompson tuži Srbe zbog "govora mržnje"

Pjevač Marko Perković Tompson, poznat po zastupanju ustaških stavova, HOS-ov zapovjednik Marko Skejo, bivši političar Zdravko Tomac i još sedam osoba podigli su privatne tužbe protiv Saše Miloševića i Tamare Opačić, urednika „Novosti“, biltena Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj.

Bilten SNV svake godine donosi godišnji pregled napada na Srbe u Hrvatskoj, a statistika ukazuje da je pritisaka, uvrjedljivih ispada i agresivnih napada, nažalost, sve više. U samom biltenu vrlo su precizno navedeni datumi i događaji koji mogu da se okvalifikuju kao napadi na Srbe, a te podatke koriste i ugledne svjetske agencije specijalizovane za zaštitu ljudskih prava, prenose „Novosti“.

I upravo radi te istine, Tompson i još devet osoba su podnijeli tužbe.

"Zbog onoga što se godinama ponavlja u biltenu SNV, neovlašćeno i bez argumenata, u kontekstu mržnje, rasizma, šovinizma, neofašizma, i zbog toga kako se godinama kvalifikuje čitav niz ljudi, odlučili smo da tome kažemo: ’Dosta‘“, poručili su predstavnici "desetorke" koja se sudu obratila tužbama.

Treba podsjetiti da je riječ o veoma „uglednim“ tekstovima i grafitima na koje bilten upozorava, gdje je napis „Srbe na vrbe“ samo najblaži oblik „književnog djela“.

Tako je „desetorka“ zaključila da „hrvatski intelektualci i hrvatski narod više ne smijeju da ćute pred klevetama protiv njih", prenosi portal „Iskra“.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije