Ex -Yu

Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji: "To je prevara"

Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji: "To je prevara"
Foto: Tanjug/AP | Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji: "To je prevara"

ISTANBUL, BEOGRAD - Na društvenim mrežama masovno se dijeli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji.

Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je Telegrafu potvrđeno u Vladi Srbije - riječ je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju  Fajzer- Biontek vakcinom, ali i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla.

Kada je riječ o Rusiji, ture za ovu zemlju vezane su za njihovu Sputnjik V vakcinu.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cijena za turu za Srbiju, za vakcinaciju Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra, a druga tura samo za Fajzer- Biontek je 799 evra.

Za vakcinaciju u Rusiji cijena je 1.099 evra.

Ono što je interesantno, jedna od tura organizuje se i u vrijeme Bajrama, odnosno od 14. do 16. maja i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra.

U Srbiji su da, podsjetimo, trenutno dostupne četiri vakcine - kineska Sinofarm, američko- njemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.

Moderna u Srbiju prema posljednjim informacijama treba da stigne tek u posljednjem kvartalu ove godine.

Reklame za ture dijele Turci na društvenim mrežama, ali i srpski državljani koji se pitaju o čemu je riječ, i koji se nadaju da je zaista riječ o šali na internetu.

Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciju regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u Srbiju prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala prije dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojednim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije