Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Crnoj Gori 187 novih slučajeva, slijedi kontrola poštovanja mjera

U Crnoj Gori 187 novih slučajeva, slijedi kontrola poštovanja mjera
Foto: Tanjug/AP | U Crnoj Gori 187 novih slučajeva, slijedi kontrola poštovanja mjera
Tanjug

PODGORICA - Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su, od posljednjeg presjeka, završile PCR analizu 638 uzorka na novi korona virus, od kojih je registrovano 187 novih pozitivnih slučajeva.

Prijavljena je smrt COVID-19 pozitivnog pacijenata iz Pljevalja, koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore, prenosi RTCG.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak 132 pacijenta.

"U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara - barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem", saopšteno je iz IZJZ.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635, ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Njemačkoj i čija je statistička obrada u toku.

"Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sutrašnjeg dana očekuje se dalji rast broja aktivnih slučajeva", navode iz IZJZ.

Kako piše portal CdM, uslijediće striktna kontrola javnih površina, objekata i nošenja zaštitnih maski.

"Ono na čemu ćemo posebno insistirati kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivo jeste dosledno poštovanje svih mjera", rekao je nakon sastanka sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Prijestonice Cetinja Dejan Lučić, prenosi portal.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim virusom korona je 7.898.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije