Ex -Yu

U Crnoj Gori preminulo osam osoba, još 459 zaraženih

U Crnoj Gori preminulo osam osoba, još 459 zaraženih
Foto: Pixabay/Mario Hagen | U Crnoj Gori preminulo osam osoba, još 459 zaraženih

PODGORICA - U Crnoj Gori je u protekla 24 časa registrovano 459 novih slučajeva infekcije virusom korona, a prijavljeno je osam smrtnih ishoda povezanih sa ovom infekcijom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Među 2.991 uzorkom na novi virus korona, iz Podgorice su 192 zaražena, Nikšića 70, Bara 32, Bijelog Polja 24, Berana i Herceg Novog po 19, Budve 17, Danilovgrada 13, Pljevalja 12, Kotora 10, Mojkovca i Plužina po 10, Kolašina i Tivta po sedam, Cetinja pet, Ulcinja četiri, te po dva iz Andrijevice, Plava, Šavnika i Tuzi.

Udio novih slučajeva u ukupnom broju testiranih za jučerašnji dan iznosio je 15,34 odsto.

Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa kovid infekcijom - po tri iz Nikšića i Pljevalja, te po jedan iz Danilovgrada i Bara. Među preminulima najmlađi je imao 54, a najstariji 88 godina, navodi se u saopštenju.

Do 15.00 časova prijavljen je oporavak kod 347 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj aktivnih kovid slučajeva u Crnoj Gori iznosi 5.063.

Od početka epidemije, u martu prošle godine, ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim virusom korona u Crnoj Gori je 139.066.

Iz Instituta navode i da je ukupan broj preminulih povezanih sa kovd infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije 2.050.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije