Ex -Yu

U Nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti za kovid pacijente

U Nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti za kovid pacijente
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | U Nikšićkoj bolnici popunjeni kapaciteti za kovid pacijente

NIKŠIĆ - U nikšićkoj Opštoj bolnici trenutno su popunjeni kapaciteti za pacijente inficirane korona virusom, a u toj zdravstvenoj ustanovi pokušavaju da nađu rješenje za one koji čekaju na hospitalizaciju, pišu podgoričke ''Vijesti''.

U Nikšiću je 445 aktivnih slučajeva infekcije Kovidom-19.

Na bolničkom liječenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 50 kovid pacijenata sa težom kliničkom slikom, od kojih su 44 smještena na Internom odjeljenju, a šest na odjeljenju pedijatrije.

"Tri pacijenta su u jedinici Intezivne njege i životno su ugrožena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjećaju. Trenutno nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Imamo i najmlađe pacijente, novorođenče od 20 dana, bebu od mjesec i dva mjeseca, zajedno sa majkama koje su pozitivne. Smještene su na odjeljenju pedijatrije u posebnom dijelu za kovid inficirane pacijente. Njihivo opšte stanje je zadovoljavajuće i ide u pravom smjeru koji želimo svi", kazao je direktor bolnice Ilija Ašanin.

Prema njegovim riječima, primjetan je povećani broj pregleda onih koji imaju simptome infekcije kovid virusom, a povećava se i broj pacijenata kojima je potrebno bolničko liječenje.

Podsjetio je da je nikšićka bolnica respiratorni centar sa 80 kreveta za sjeverozapadni dio Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije