Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U potjeri za odbjeglim bikom hrvatska policija i lovci

U potjeri za odbjeglim bikom hrvatska policija i lovci
Foto: Ilustracija | U potjeri za odbjeglim bikom hrvatska policija i lovci
N.N.

Iz klaonice u hrvatskom primorskom gradu Kaštel Stari pobjegao je bik, a u potjeru su krenuli naoružani policajci, lovci i dežurni iz veterinarske službe.

Bjekstvo se dogodilo juče popodne, a Index.hr iz policije saznaje da bik još nije pronađen.

Potraga za njim i dalje traje, a vjeruje se da je pobjegao prema šumi iznad naseljenog dijela mjesta Rudine.

"Nakon dojave da je u Kaštel Starom pobjegao bik koji se uputio prema predjelu Rudine, angažovali smo smo lovačko udružnje jer za svaku upotrebu oružja prema životinji od strane policijskih službenika treba da budu ispunjeni specifični uslovi", rekli su iz policije i zamolili građane da se ne približavaju biku ako ga primijete.

Povezana vijest: Bik pobjegao iz klaonice u Hrvatskoj

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije