Ex -Yu

Uhapšeni serijski provalnici

Uhapšeni serijski provalnici
Foto: Pixabay | Uhapšeni serijski provalnici

Pulska policija uhapsila je dvojicu serijskih provalnika osumnjičenih da su ukrali najmanje 30.000 evra vrijedne predmete.

Oni se terete i za krivotvorenje isprava te nedozvoljeno posjedovanje oružja i prikrivanje ukradenog automobila i plijena.

Istarska policija je saopštila da su 40-godišnjak i 33-godišnjak uhapšeni prošle nedjelje u Šišanu nedaleko od Pule.

Istragom je utvrđeno je da je dvojac započeo seriju krađa u avgustu 2020, kada su iz autokampa u Premanturi ukrali dva električna bicikla u vlasništvu 52-godišnjeg Nijemca. Pohod su nastavili u Puli kada su krajem prošle i početkom ove godine iz stubišta zgrade ukrali dva električna romobila, a u februaru i motocikl Kawasaki.

Osumnjičeni su i da su lani u septembar provalili u vikendicu u Vodnjanu, odakle su ukrali televizor, audio opremu, razne alate i automobil Suzuki, kao i u spremište alata u Valturi te vikendicu u Šišanu gdje su skrivali neke od ukradenih predmeta.

Istragom je potvrđeno i da su s ukradenog Suzukija skinuli registarske tablice i postavili ih na Fiat, u kojem je naknadno pronađena prerađena poluautomatska puška Erma-Werke s prigušivačem, kao i municija. Riječ je o oružju kategorije A, čije je posjedovanje zabranjeno.

Između ostalog, pronađene su i manje količine ekstazija i amfetamina koje je dvojac držao za vlastitu upotrebu, navodi Index.hr.

Procjenjuje se da su osumnjičeni krađama oštetili vlasnike za minimalno 35.000 evra te su uz krivičnu prijavu, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije