Ex -Yu

Uhapšeni zbog nedozvoljene prodaje "kamagre"

Uhapšeni zbog nedozvoljene prodaje "kamagre"
Foto: Ilustracija | Uhapšeni zbog nedozvoljene prodaje "kamagre"

U Srbiji je uhapšeno osam lica zbog nedozvoljene trgovine preparata "kamagra" koju su prodavali bez dozvole Agencije za lijekove i medicinska sredstva, a prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste oduzeta je i veća količna novca.

Uhapšene su četiri osobe iz Beograda, jedna iz Apatina, te tri iz Nove Pazove, dok se za još jednom traga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Oni se terete da su duže vrijeme nabavljali i prodavali preparat "kamagra" iz Kine i Indije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, skladištili ih u magacinima na području Subotice, Apatina i Beograda i prodavali putem oglašavanja na internet sajtovima, a krajnjim kupcima ih dostavljali putem kurirskih službi.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste od osumnjičenih je oduzeto više od 100.000 evra i 1.500.000 dinara (12.700 evra), više od 120 bankovnih čekova za realizaciju, kriptovalute u vrijednosti od 30.000 dolara.

Oduzeta je i velika količina "kamagre", automobili, kao i internet sajt preko koga su vršili prodaju.

Novac stečen kriminalnim djelovanjem članovi ove grupe su, kako se sumnja, ulagali u kupovinu nekretnina i vozila, kao i u kupovinu kriptovaluta, a u namjeri da prikriju nezakonito porijeklo novca i imovine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica, nedozvoljena trgovina, krijumčarenje, pranje novca, proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije