Ex -Yu

Velika akcija MUP-a Srbije: Zaplijenjen arsenal oružja, uhapšeno sedam osoba

Velika akcija MUP-a Srbije: Zaplijenjen arsenal oružja, uhapšeno sedam osoba
Foto: MUP Srbije/RTS | Velika akcija MUP-a Srbije: Zaplijenjen arsenal oružja, uhapšeno sedam osoba

Pripadnici MUP-a zaplijenili su na teritoriji Srbije veću količinu oružja i droge i uhapsili sedam osoba u međunarodnoj akciji sprovedenoj u okviru Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv prijetnji od kriminala (EMPAKT), saopštio je MUP.

Akcija je sprovedena radi suzbijanja nedozvoljene izrade, posjedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje.

Zaplijenjena su 23 ručno pravljena revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, 9 ručno pravljenih pušaka, 4 pištolja, 4 puške, 4 ručne bombe, 2 revolvera, 2 krateža, 1 ručno pravljeni pištolj, 5 lovačkih pušaka, 9 detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje, saopštio je MUP.

Takođe, u toku akcije pronađeno je i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina i manja količina kokaina.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina, naveo je MUP, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije