Ex -Yu

Velika policijska akcija u Hrvatskoj: Uhapšeni župan, troje policajaca i dva civila (FOTO)

Velika policijska akcija u Hrvatskoj: Uhapšeni župan, troje policajaca i dva civila (FOTO)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL | Velika policijska akcija u Hrvatskoj: Uhapšeni župan, troje policajaca i dva civila

Više osoba uhapšeno je jutros zbog davanja lažnih iskaza poslije saobraćajne nezgode koju je u noći 16/17 aprila prošle godine izazvao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić (HDZ), prenose hrvatski mediji.

Kako saznaju, tokom jutarnjih časova privedeni su Damir Dekanić, tri policajca i dva civila. Svi oni se navodno sumnjiče za davanje lažnih iskaza poslije udesa i prikrivanje dokaza.

Podsjećamo, saobraćajka se dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima porodičnu kuću.

Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku udesa nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B.

Policija se kasnije oglasila s detaljima uviđaja, navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi.

Međutim, ubrzo poslije nezgode, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić, te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač.

Sve to je Dekanić demantovao.

Kada je riječ o privedenim osobama, pretpostavlja se da je među njima i K.B. za kojega su neki od svjedoka govorili kako je došao kasnije te da je njegovo parkirano vozilo viđeno par desetina metara dalje. Što se tiče privedenih policajaca, mediji prenose da je riječ o onima koji su obavili uviđaj, navodi Večernji list.

Oglasio se i MUP Hrvatske.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika", navode iz MUP-a, prenosi Index.hr.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije