Ex -Yu

Veljović: Krivokapić maliciozno prebacuje odgovornost

Veljović: Krivokapić maliciozno prebacuje odgovornost
Foto: Screenshot / Youtube | Veljović: Krivokapić maliciozno prebacuje odgovornost
Tanjug

PODGORICA - Savjetnik za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore i bivši premijer Veselin Veljović demantovao je navode premijera Zdravka Krivokapića da on predvodi Patriotsko-komitski pokret predstavlja, navodeći da nema bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima, ali da "poštuje njihov rad, uz uvjerenje da će ih biti sve više svakoga novog dana".

Veljović je saopštio da Krivokapićevi navodi da on predvodi Patriotsko-komitski pokret predstavlja "maliciozno prebacivanje odgovornosti za destabilizaciju države".

"Zdravko Krivokapić je, izgubivši autoritet kod svojih ministara i skupštinske većine, očigledno ostao samo da vlada javnim proglasima, pisanim i usmenim obraćanjima", naveo je Veljović u saopštenju Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Veljović poručuje da je "Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne Veselin Veljović".

"Vi ste, uz sve probleme sa kojima se naša država suočava, kao prioritet postavili etnički inženjering na štetu Crnogoraca i manjinskih naroda. Zato, kada sljedeći put budete tražili krivca za bunt naroda i protest protiv vaših napora da po svaku cijenu obezdržavite Crnu Goru, promijenite njenu demografsku strukturu i uništite njeno građansko biće, dovoljno je samo da pogledate u ogledalo - i naći ćete ga", dodao je Veljović.

Savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića kaže da su crnogorske komitske i patriotske organizacije legitimne i legalne grupe građana koji se bore za očuvanje Crne Gore.

"Predsjedniče vlade, nedostojno se ponašate funkciji koju obavljate jer saopštavate građanima neistine u povodu važnih tema o kojima lakomisleno i euforično, ali prije svega bez činjenica govorite. Istina je da patriotske organizacije ne vodim, nisam njihov član i nemam bilo kakve veze sa njihovim aktivnostima, ali poštujem njihov rad uz uvjerenje da će ih biti sve više svakoga novog dana", zaključio je Veljović.

Premijer Crne Gore Krivokapić izjavio je ranije u nedjelju da Patriotsko-komitski pokret predvodi Veljović, koji je, kako je rekao, "svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa".

Krivokapić je, pored ostalog, u saopštenju poručio da "Crna Gora poslednjih dana sluša poruke koje nikada do sada u Crnoj Gori nisu bile prisutne, a to su poruke podjela na došljake i domoroce, starosjedioce i izbjeglice".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije