Ex -Yu

Vučić: Znam šta ću pitati Putina

Vučić: Znam šta ću pitati Putina
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Znam šta ću pitati Putina

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su za njega tri stvari važne u razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom za nekoliko dana - količine gasa, cijena gasa i sigurnost snabdijevanja.

Na pitanje novinara da li očekuje da će Putin tokom razgovora, kroz nekoliko dana, imati politička uslovljavanja od kojih se zavisiti cijena gasa, Vučić je rekao da ne može da zna šta će Putin njega da pita, već da zna samo šta će on pitati ruskog predsjednika.

"Za mene su tri stvari važne, a to je količina gasa, cena gasa i sigurnost snabdevanja gasa, plus razgovor o svim ostalim pitanjima", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da zna kako se priprema za sastanke.

"Ja znam kako se ja pripremam za sastanke, a kako se priprema on, morate da pitate ljude iz njegovog kabineta, to ne mogu da znam", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je srećan što srpski nadležni organi rade na procesuiranju zločina tokom "Oluje" u avgustu 1995. godine, jer je optužnica protiv četvorice visokih hrvatskih oficira dokaz da rade na zaštiti žrtava i istine, kao i da teški zločini, poput ubistva djece za koja se oficiri Hrvatske vojske terete, ne smiju da prođu nekažnjeno.

Komentarišući reagovanja iz Hrvatske na optužnicu Tužilaštva Srbije za ubistvo 13 srpskih civila, među kojima je bilo šestoro djece, i prijetnje iz Zagreba da na to treba odgovoriti dizanjem optužnice protiv njega lično, Vučić je poručio da nema čega da se plaši jer se desilo ono što je on u govoru u Glini, koji mu u Zagrebu spočitavaju, i najavio.

"Nekoliko dana posle toga poubijali su Srbe koji su tamo živeli. Hrvati su 1995. godine ubijali Srbe i proterivali ih preko Drine, a ne obrnuto. Ja nisam ubio nekoga, a ovi ljudi /protiv kojih je podignuta optužnica/ jesu, i to decu. Ta deca su mnogo važnija od mene i moje političke funkcije i zato to ne može da bude nekažnjeno", rekao je Vučić novinarima poslije obilaska radova na izgradnji beogradskog metroa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije