Ex -Yu

Vučić na sjednici Skupštine Srbije: Ni sa kim nisam pregovarao o opstanku na vlasti

Vučić na sjednici Skupštine Srbije: Ni sa kim nisam pregovarao o opstanku na vlasti
Foto: Tanjug | Vučić na sjednici Skupštine Srbije: Ni sa kim nisam pregovarao o opstanku na vlasti

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sjednice posvećene KiM, da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

"Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje", poručio je Vučić, u nastavku rasprave na posebnoj sjednici o Izvještaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara, prenosi Tanjug.

Predsjednik je tako odgovorio na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno - levog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo strahovladu na sjeveru KiM i da uvijek sa međunarodnim predstavnicima ispregovara za sebe ostanak na vlasti, a za građane KiM sve veću neizvijesnost.

Istakao je da građani treba da razumiju da nije uvijek pitanje onoga šta na nekom papiru o KiM stoji već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas, i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

"Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak", rekao je Vučić.

"Kažu pregovaraš već 10 godina, a da nije pregovora morali bismo da priznamo nezvisno Kosovo. Je l to vaša politika? Okolnosti nam ne idu na ruku, nisam za zamrznuti konflik, naprotiv", rekao je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije