Ex -Yu

Vulin: Sigurno ima neko normalan u EU, ali takvima ne daju da govore

Vulin: Sigurno ima neko normalan u EU, ali takvima ne daju da govore
Foto: Tanjug | Vulin: Sigurno ima neko normalan u EU, ali takvima ne daju da govore

Doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras povodom izjave portparola EU Petera Stana na temu KiM, da sigurno, kako je naveo, ima neko normalan među funkcionerima EU, ali da takvima ne daju da govore.

"Peter Stano portparol Evropske unije je dao izjavu na temu Kosova i Metohije, kao da je u pitanju priznata i samostalna država. I za to vreme je nosio majicu sa zastavom Ukrajine i podrškom njenoj celovitosti. Sigurno među funkcionerima EU ima i neko ko zna da se ne može reći da je Kosovo država, a Ukrajina nepovrediva i ostati normalan. Sigurno ima neko normalan među funkcionerima i poslanicima Evropske unije, ali takvima ne daju da govore", poručio je Vulin, reagujući na izjavu Stana koji je o tzv. Kosovu, kako je osnivač Pokreta socijalista naveo u saopštenju, govorio kao o samostalnoj državi.

Portparol EU izjavio je, pored ostalog, danas na brifingu za novinare u Briselu da uloga EU u dijalogu Beograda i Prištine nije da komentariše, već da pomogne stranama da nađu rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije