Ex -Yu

Zabrinutost "Pen Bajden centra" da će vlast biti protiv NATO saveza

Zabrinutost "Pen Bajden centra" da će vlast biti protiv NATO saveza
Foto: YouTube/Screenshot | Zabrinutost "Pen Bajden centra" da će nova vlast biti protiv NATO saveza

PODGORICA - Majkl Karpenter, direktor "Pen Bajden centra", izjavio je da u zapadnim centrima postoji zabrinutost da bi se nova vladajuća koalicija u Crnoj Gori, uprkos zvaničnim izjavama i političkoj platformi, mogla neformalno prilagoditi stranim interesima, a posebno onima iz Moskve koji se protive NATO savez.

Karpenter, koji je i bivši zvaničnik Pentagona, izrazio je nadu da se ta zabrinutost neće ostvariti i da će Crna Gora nastaviti svojim trenutnim geopolitičkim putem evroatlantskih integracija.

On je za "Novu M" rekao da će međunarodne adrese pratiti retoriku, postupke i poteze nove vlade, te da izjave pojedinih političara iz pobjedničke koalicije da žele poništiti priznanje /samoproglašenog/ Kosova izazivaju ozbiljnu zabrinutost.

Karpenter je ocijenio da je presudnu ulogu u smjeni DPS-a odigrao angažman Crkve, prenose crnogorski mediji.

On je naveo da su Crnogorci, prema anketama, sve više zabrinuti zbog korupcije i organizovanog kriminala u zemlji, te zaključio da nije čudno što su željeli promjenu vlasti.

"Vladajuća partija DPS ima monopol nad vlašću decenijama, tako da nije iznenđujuće što bi glasači podržali druge alternative, posebno jer su Crnogorci sve više zabrinuti zbog korupcije i organizovanog kriminala u zemlji", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije