Ex -Yu

Zaplijenjeno čak 50 tona cigareta

Zaplijenjeno čak 50 tona cigareta
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija | Zaplijenjeno čak 50 tona cigareta

Službenici Uprave carina Srbije su 24. maja uspjeli da zaplijene rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i tako presijeku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima.

Tokom akcije, koja je kulminirala zapljenom tri brodska kontejnera u luci Prahovo, carinicima su snažnu podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja, navodi se u saopštenju Uprave carina.

U ovom trenutku, u toku je detaljan pregled zaplijenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona bude gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabilježena.

"Cijeli slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namjerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susejdnoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi", ističe se u saopštenju.

Kako ističu, precizna količina krijumčarenih cigareta biće poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije javnost će biti obaviještena nakon što detaljan pregled bude bio okončan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije