Ex -Yu

Zbog blokade puta u Bogetićima krivično procesuirane dvije osobe

Zbog blokade puta u Bogetićima krivično procesuirane dvije osobe
Foto: Screenshot | Zbog blokade puta u Bogetićima krivično procesuirane dvije osobe

NIKŠIĆ - Nikšićka policija je zbog blokade saobraćaja na magistralnom putu Nikšić-Podgorica 8,9. i 10. aprila krivično procesuirala dvije osobe, a protiv devet ljudi podnijela je prekršajne prijave.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore, policija je izdala prekršajne naloge za 87 osoba zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.


Povezane vijesti:


Kako se dodaje, sumnja se da su dvije osobe izvršile krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo nasilničko ponašanje.

Pet osoba je počinilo prekršaj ometanje ili omalovažavanje službenog lica, dok su četiri počinile prekršaj nepostupanje po naređenju policijskog službenika, iz Zakona o javnom redu i miru, zaključuje se u saopštenju policije.

Tokom blokade puta Nikšić-Podgorica u mjestu Bogetići u četvrtak zbog najave Vlade da će usvojiti Predlog izmena Zakona o sticanju državljanstva, dogodio se incident, kada je dio pripadnika desničarskog i nacionalističkog Patriotsko-komitskog saveza koji su tu protestovali, pokušao da spriječi službeni automobil Vlade, u kome je bila kćerka premijera Zdravka Krivokapića, da nastavi put prema Podgorici.

Iako je Vlada odustala od namjere da najavljene izmjene Zakona predloži u četvrtak, demonstranti su najavili da će protestovati sve dok Vlada ne odustane od prijedloga izmjena Zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije