Ex -Yu

Zeri: Sramota prištinske delegacije u Njujorku

Zeri: Sramota prištinske delegacije u Njujorku
Foto: Arhiva | Zeri: Sramota prištinske delegacije u Njujorku

PRIŠTINA - Portal Zeri piše danas da je prištinska delegacija, u sastavu Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, u Njujorku napravila ozbiljne diplomatske greške, koje su poznavaoci političkih prilika ocijenili kao ozbiljan diplomatski skandal.

Poznavaoci međunarodnih odnosa za taj list ocijenili su da je Pacoli pokušao da obmane lokalnu javnost tako što je na Fejsbuku objavio da je navodno razgovarao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom i premijerom Maroka Sadedinom Otmanijem.

Pacoli se, kažu, nametnuo Otmaniju tokom jedne pauze.

"Istina, razgovor sa premijerom Maroka razlikuje se od onog što su objavili neki kosovski mediji. Imao sam sastanak juče u pisanoj formi, sa premijerom. Međutim, diplomatski riječnik se ne može upoređivati sa medijskim riječnikom", naveo je Pacoli, koji je na društvenoj mreži objavio razgovor na arpskom jeziku, za koji tvrdi da ga je sa marokanskim premijerom vodio putem Votsapa.

Predstavnici opozicije pak kritikuju, piže Zeri, što su politički lideri Prištine u SAD otišli bez ikakvih konsultacija i koordinisanih stavova, te što je Tači i u Njujorku nastavio da insistira na ideji "korekcije granica sa Srbijom", dok Haradinaj ne odustaje od protivljenja takvoj opciji.

"Takvu kosovsku diplomatiju u SAD poznavaoci političkih pitanja ocijenili su kao do sada neviđeni skandal", piše Zeri.

Inače, kako je juče potvrdila predstavnica za štampu UN, predstavnici Prištine nisu zvanično pozvani na zasjedanje Generalne skupštine, te da su oni u Njujorku privatno.

Priština nije član UN, a nema ni status stalnog posmatača. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije