Gradovi

Četiri odjeljenja trebinjske bolnice više nisu u kovid režimu

Četiri odjeljenja trebinjske bolnice više nisu u kovid režimu
Foto: Arhiva | Četiri odjeljenja trebinjske bolnice više nisu u kovid režimu

TREBINJE - Sva odjeljenja Bolnice Trebinje, osim Pulmologije, koja su zbog pandemije virusa korona bila pretvorena u COVID bolnicu, vraćaju se prvobitnoj namjeni liječenja bolesnika.

Portparol trebinjske bolnice Nikolina Mučibabić je potvrdila da, pored nekih odjeljenja Bolnice koja su ranije izašla iz COVID režima, više u vanrednom režimu nisu ni Odjeljenje za oftalmologiju, Odjeljenje za pedijatriju, Odjeljenje za urologiju i Služba za otorinolaringologiju.

"Sva odjeljenja su uredno dezinfikovana, te su preduzete sve ostale mjere koje nalaže protokol kako bismo zaštitili zdravlje svih potencijalnih pacijenata ovih odjeljenja i zdravlje našeg medicinskog osoblja", pojašnjava Mučibabić.

Razbuktavanje virusa korona uslovilo je da u novembru i decembru većina raspoloživih kapaciteta Bolnice Trebinje bude u COVID režimu, kada se vanljudskim naporima uspjelo odgovoriti svim izazovima, pa se nije desilo da nijedan oboljeli koga je bilo potrebno hospitalizovati ne dobije potrebnu medicinsku njegu.

Mučibabić je navela da su u trebinjskoj bolnici trenutno hospitalizovana 22 pacijenta, od čega je troje u izolaciji, 11 je na kiseoniku, ali nijedan oboljeli nije priključen na respirator.

Ona je apelovala na poštovanje svih propisanih preventivnih mjera koje podrazumijevaju određenu distancu u redovima, te nošenje zaštitnih maski, jer je, kako navodi, odgovornost u ponašanju i pridržavanju svih propisanih mjera jedan od neophodnih uslova kako bismo jedni druge maksimalno zaštitili i kako bismo se što prije izborili s pandemijom koja nas je zadesila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije