Gradovi

Ćosić: Ograničiti rad u svim opštinama i gradovima RS

Ćosić: Ograničiti rad u svim opštinama i gradovima RS
Foto: N.N. | Ćosić: Ograničiti rad u svim opštinama i gradovima RS

ISTOČNO SARAJEVO - Savez opština i gradova u Republici Srpskoj daće preporuke za sve članice, odnosno sve gradove i opštine u Republici Srpskoj da se obustavi rad ugostiteljskih objekata, rad svih salona, teretana, svih mjesta gdje se vrši određene okupljanje građana u narednih sedam dana, kazao je danas "Nezavisnim" Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza gradova i opština u Republici Srpskoj.

On je dodao da će se ograničiti rad uslužnih i zanatskih radnji koje pružaju usluge i prodaju robe stanovništvu, takođe, biće upozoreno staro stanovništvo da ne izlazi  na polje bez prijeke potrebe.

"Obavezaće se domovi zdravlja i svi naši građani koji dolaze iz inostranstva da se javljaju na raspoložive brojeve telefona radi evidencije i kvalitetnog postupanja. Naravno, izvršićemo dezinfenciju svih javnih objekata, ustnova i preduzeća i krenućemo u postepenu dezinfekciju javnih površina. Prema tome postoji set mjera koje će opštine i gradovi jedinstveno preduzimati u Republici Srpskoj, ali na bazi saradnje sa Vladom RS, poučeni onim što se na početku dešavalo u Banjaluci", kazao je Ćosić.

Govoreći o migrantskom problemu i  poruci Minsitarstva bezbjednosti BiH da se svi migranti trebaju skloniti sa ulica u neke prostore, kasarne, Ćosić je rekao da se u Republici Srpskoj tim pitanjem više bavi MUP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije