Gradovi

Devet stranaka podržalo Ćurića u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja

Devet stranaka podržalo Ćurića u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja
Foto: Vesna Duka / Nezavisne | Devet stranaka podržalo Ćurića u kandidaturi za gradonačelnika Trebinja

Aktuelni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić biće kandidat SNSD-a i još osam trebinjskih političkih partija za novi gradonačelnički mandat na predstojećim lokalnim izborima.

Ćurićevo ime je i zvanično objelodanjeno na sastanku GO SNSD Trebinje, gdje ga je podržalo svih 39 mjesnih odbora ove stranke, čiji su generalni sekretar Luka Petrović i sam Ćurić potpisali danas i zvanični koalicioni sporazum sa još osam stranaka.

"Zauzeli smo i jedinstven stav da ova devetočlana koalicija ima za cilj da osvoji 21 mandat u Skupštini Grada Trebinja, odnosno, 70 procenata glasova i isto toliko glasova da bude usmjereno kandidati za gradonačelnika Trebinja, koliko je imao i na prijevremenim izborima za gradonačelnika 2019. godine", istakao je nakon sastanka Luka Petrović.

On je pojasnio da su već imenovani svi predstavnici koji će raditi na predizbornim aktivnostima, a početkom srptembra će bizi dostupni i zajednički planovi za nove mandate.

Predstavnik DNS-a Jovica Vlatković je naglasio da ovaj koalicioni sporatum za cio grad Trebinje znači sigurnu budućnost u naredne četiri godine, jer će se, kako kaže, nastaviti punom parom dosadašnje aktivnosti.

Rajko Ćapin, predsjednik SPRS Trebinja je pojasnio da socijalisti i ubuduće ostaju na dosadašnjem fonu socijalne ravnopravnosti svih građana.

"Našim opredjeljenjem da za gradonačelničkog kandidata podržimo Mirka Ćurića znači u nastavak kontinuuteta realizacije uspješnih projekata koje smo i do sada zajednički realizovali", kazao je Ćapin.

Kratku poruku je na kraju imao i gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je kazao da samo može zahvaliti koalicionim partnerima, ali i građanima Trebinja koji su mu i na prethodnim prijevremenim izborima dali veliki broj glasova i ukazali povjerenje.

"Ovo nije moja kandidatura, već svih ovih devet stranaka koje su poslale svoje predstavnike, kao i svih građana Trebinja koji su naša snaga, a mi moramo opravdati naše stare težnje – za jako, bolje i ljepše Trebinje, da svi radimo za opštu stvar, da stvaramo ambijent u kome nema tenzija, političkih tenzija, već samo konkretnih i pravih djela", odlučan je bio Ćurić.

Sa ovog skupa je poručeno da je cilj koalicionih stranaka okupljenih oko SNSD-a zajedništvo i ravnopravnost svih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije