Gradovi

Dezinfekcija vozila na ulazu u Foču

Dezinfekcija vozila na ulazu u Foču
Foto: Ilustracija | Dezinfekcija vozila na ulazu u Foču

FOČA - Krizni štab opštine Foča donio je mjeru da građani koji u Foču dolaze iz drugih opština u BiH, u kojima su registrovani slučajevi zaraženih virusom korona, moraju da na javnim mjestima koriste zaštitnu opremu - maske i rukavice, te da izvrše dezinfekciju vozila na ulazu u grad.

Ulaz vozila iz drugih opština kontroliše policija zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, koji na kontrolnim tačkama vrše dezinfekciju.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez ističe da je ovo mjera pojačane preventive.

"Kontrolne tačke na području opštine Foča otvaramo u cilju kontrole i poštovanja mjera preventive. Niko sa kontrolnih tačaka nije vraćen niti će biti vraćen, dakle, to je čisto iz preventive", istakao je Elez.

Krizni štab je preporučio građanima Foče koji rade na području drugih opština da se maksimalno pridržavaju svih zaštitnih mjera.

"Tu prije svega mislimo na što manje kretanja i ličnog kontakta, pridržavanje propisane distance, nošenje zaštitne opreme i pojačane higijene", naveo je Elez.

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba donesena je odluka da se redukuju linije gradskog prevoza, tačnije da se ukinu sve autobuske linije izuzev onih koje koriste radnici Univerzitetske bolnice i Fabrike tekstila na Velečevu.

Na području opštine Foča nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 136 lica koja su došla iz zaraženih područja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije