Gradovi

Đaković: Biblioteka centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu

Đaković: Biblioteka centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu
Foto: N.N. | Đaković: Biblioteka centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković istakla je prilikom današnje posjete kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci da je Vlada Srpske u ovaj objekat uložila 80.000 KM zahvaljujući čemu su zamijenjeni krov i stolarija.

"Ova investicija je vrlo važna jer je ovaj objekat centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu, a i zbog činjenice da su u njemu smještene i druge ustanove i udruženja na području Kotor Varoša", istakla je Đakovićeva.

Ona je naglasila da je rad Narodne biblioteke Kotor Varoš prepoznatljiv i veoma sadržajan, jer je povećan broj aktivnosti u posljednjih nekoliko godina.

"Te aktivnosti nisu samo u vezi sa čuvanjem knjižne građe, već se organizuju i radionice za djecu, izložbe, promocije knjiga i školske kolektivne posjete", dodala je Đakovićeva.

Direktor Narodne biblioteke Bojana Vasić rekla je Srni da je prije dvije godine objekat prokišnjavao i nije ga bilo moguće zagrijati jer su prozori bili veoma stari.

"Zahvaljujući investiciji Vlade Republike Srpske, koja je u objekat uložila 80.000 KM, Kotorvarošani su dobili objekat u kojem je sada moguće i zimi organizovati razne aktivnosti", naglasila je Vasićeva.

Ona je dodala da je plan za narednu godinu uraditi fasadu na zgradi i riješiti problem mokrih čvorova, čime bi bila zaokružena sanacija objekta.

Biblioteka raspolaže sa knjižnim fondom od oko 28.000 publikacija, a godišnje nabavlja oko 700 naslova, bilo da je riječ o poklonjenim ili kupljenim knjigama na sajmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije