Gradovi

Đaković: Na virus korona pozitivni policajac i medicinska sestra iz Prijedora

Đaković: Na virus korona pozitivni policajac i medicinska sestra iz Prijedora
Foto: Srna | Đaković: Na virus korona pozitivni policajac i medicinska sestra iz Prijedora

PRIJEDOR - U Prijedoru je na virus korona pozitivan policajac, medicinska sestra i stariji muškarac, rekao je danas gradonačelnik Milenko Đaković.

"Prva zaražena osoba od 1. maja je stariji muškarac iz Krivaje, a jedino što se u njegovim kontaktima moglo utvrditi jeste da je vodio sestru na Univerzitetsko klinički centar (UKC) u Banjaluku na pregled, a nije mogao identifikovati drugi kontakt od kojeg je primio virus. Druga zaražena je medicinska sestra zaposlena na UKC, a treća osoba je policajac koji živi u Prijedoru, ali radi u Oštroj Luci", pojasnio je Đaković.

Sve osobe s kojima su kontaktirali novozaraženih stavljene su u izolaciju i biće testirane kako bi se provjerilo njihovo zdravstveno stanje.

"Na današnji dan imamo 119 osoba pod zdravstvenim nadzorom, 80 osoba je u kućnoj izolaciji, 39 u karantinu u Hotelu Prijedor i 1.290 osoba je izašlo iz zdravstvenog nadzora", rekao je Đaković novinarima nakon današnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

U gradu Prijedoru 12 je pozitivnih na virus korona, pet je izliječeno, a tri osobe su preminule.

Od 12 pozitivnih tri su u UKC na liječenju, a devet u Studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjaluci.

U protekla tri dana 30 osoba na području Prijedora kažnjeno je zbog nepoštivanja zabrane kretanja, a 35 jer nisu nosili maske i rukavice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije