Gradovi

Doboj: Liste čekanja na mjesto u vrtiću odlaze u prošlost

Doboj: Liste čekanja na mjesto u vrtiću odlaze u prošlost
Foto: Ustupljena fotografija | Doboj: Liste čekanja na mjesto u vrtiću odlaze u prošlost

DOBOJ - Liste čekanja za mjesto u vrtiću "Majke Jugović" odlaze u prošlost, jer je završena izgradnja novog objekta, najavljeno je tokom današnje ceremonije otvaranja novog obdaniša.

"Listu ćemo konačno, nadamo se, izbrisati, jer kapacitet je između 120 i 150 dječice. Mi koji radimo u predškolstvu smo zaista srećni i ponosni, jer danas stojimo, ja tvrdim, u najmodernijem vrtiću u RS", kazala je Anđelka Kuzmić, direktorica JPU "Majke Jugović".

Novom objektu se osim roditelja raduju i vaspitači.

"Jako me raduje da imamo nove uslove za rad, naravno i nova didaktička sredstva će nam obogatiti naš rad. Izuzetno su značajna jer djeca mogu da opipaju različite oblike, da uče metodom dodira, posmatranja. Trenutno sam u starijoj jasličkoj grupi, djeca od dvije do tri godine", pojasnila je vaspitačica Nikolina Ilić.

Crvenu vrpcu na otvaranju ustanove presjekli su Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

"Briga o mladima je nešto što je najvažnije, njihov zdrav boravak ovdje, njihova socijalizacija počinje odavde. Ovdje se stvaraju i klešu oni pravi ljudi koji će sutra preuzeti glavne uloge u našem društvu i biti ponosni što su bili polaznici ovog vrtića", izjavio je Dodik.

Vrijednost novog vrtića je višemilionska.

"Preko tri miliona je vrijednost plus oprema, 560.000 maraka je kuhinja i kompletna sva oprema. To jesu značajna sredstva, ali kada znamo da idu našim najmlađim sugrađanima, onda ne treba ni žaliti, ni pitati koliko nešto košta ako znamo da će biti u prave namjene. Grad je u potpunosti ulagao u ovaj objekat", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije