Gradovi

Doza adrenalina na Ozrenu

Doza adrenalina na Ozrenu
Foto: Sanja Čakarević | Doza adrenalina na Ozrenu

DOBOJ - Dobojlijama koji se ne plaše visine i koji vole kada im proradi adrenalin, kao i turistima koji se zapute na Ozren na raspolaganju je adrenalin park, koji je otvoren u selu Pridjel Donji.

"Turisti kada dođu ovdje mogu da pređu jedan zipline, koji je u dužini sedamdesetak metara, da pređu zanimljivih različitih 12 prepreka, mogu da se druže na terenima za fudbal i odbojku, mogu da posjete 'Ozrensku kuću', koja će uskoro da bude otvorena, a u kojoj će se moći kupiti proizvodi s dobojske regije", rekao je Vanja Vanovac, direktor Turističke organizacije Doboj.

"Cilj je bio da privučemo prije svega Dobojlije da izađu iz grada na Ozren, a naravno da je ključna prednost u tome što je to pet kilometara od grada, tako da se vrlo jednostavno može doći ovdje", kazao je investitor Goran Mihajlović.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja, koji je na početku sedme decenije života, nije odolio izazovu da provjeri koliko su zahtjevne prepreke u adrenalin parku.

"Utisci su fantastični, dakle, za mene i za moje godine ovo je nešto veliko", kazao je Kovačević, koji je nakon silaska na čvrsto tlo uzeo kratak predah prije nego što je s medijima podijelio prve utiske.

Svoje utiske prenijeli su i dvojica Dobojlija koji su na otvaranju adrenalin parka među prvima stavili štitnike na glavu i krenuli u akciju.

"Nije loše, prepreke nisu baš bezazlene, ali nisu ni toliko opasne, samo je bitno biti smiren i lagano preći sve. Najteže prepreke su u centralnom dijelu, gdje imaju sajle za koje se treba držati i tu sam dobio malo ogrebotina, ali ništa strašno", ispričao je Saša Vanovac te dodao da je dosad imao priliku da u Višegradu isproba zipline.

"Ništa nije teško, malo pažnje, malo zanimacije, malo rekreacije i da se skine koja kila pošto je to meni potrebno. Ravnoteža je najbitnija. U ovom dijelu što sam ja prošao najbitnije su ravnoteža i koncentracija", naveo je Ljubo Kitanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije