Gradovi

Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir

Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir
Foto: N.N. | Druženje kod Sanskog Mosta: Mladi žele suživot i mir

​SANSKI MOST - Na poznatom izletištu koje se nalazi na izvoru Zdene, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta, u proteklu subotu održano je druženje mladih iz ovog grada i susjednog Prijedora u okviru projekta nazvanog "Mladi u susret budućnost".

Radi se o projektu kojeg zajednički realizuju nevladine organizacije Društveni centar "Zdena" i Udruženje "Nada" iz Prijedora. Tim povodom, održan je performans u okviru kojeg su mladi transparentima i natpisima poručili kako su oni budućnost ovog društva i da žele graditi suživot, mir i toleranciju.

Prema riječima Rade Karajice, predsjednice Udruženja "Nada", radi se o djeci i mladima koji su uključeni u različite projekte i edukacije. "Mislim da su ovakva druženja vrlo značajna, jer se njima razbijaju stereotipi koji mladi iz različitih etničkih grupa imaju jedni o drugima. Druženjem najbolje spoznaju da su njihovi vršnjaci slični njima, da imaju iste želje, snove i nade.

Mladi žele graditi bolju budućnost i žele ostati u svojoj zemlji, a ne odlaziti iz nje", kaže Karajica.

Prema njenim riječima, ovo je bilo samo jedno u nizu međusobnih druženja i posjeta, te ističe kako bi na ove mlade ljude trebalo da se ugledaju starije generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije