Gradovi

Pratite nas na Google news

Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje nepovoljna

Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje nepovoljna
Foto: N.N. | Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje nepovoljna
N.N.

BIJELJINA - Epidemiološka siutacija na području grada Bijeljina, u vezi s virusom korona i dalje je nepovoljna, s tendencijom da postane zabrinjavajuća, ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U proteklih 24 časa na području grada registrovano je 57 novih slučajeva pozitivnih na kovid-19, trenutno je hospitalizovano 112 pacijenata, među kojima je više od polovine s teškom kliničkom slikom, 30 je životno ugroženo, a 17 osoba je na respiratoru. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području grada je 1.189, od čega je 81 dijete školskog uzrasta. Gradski štab uskladio je s Republičkim štabom za vanredne situacije mjere koje ostaju na snazi do 21. decembra.

Štab je konstatovao da, za sada, nema potrebe za izvođenjem nastave na daljinu. Istaknuto je da je tokom prošlog mjeseca na području Bijeljine izvršena, po četvrti put, dezinfekcija 252 etažne zajednice.

Ljekari su ponovo apelovali na strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naročito u svjetlu predstojećih vjerskih praznika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije