Gradovi

Grad čistili radnici opštine i preduzeća

Grad čistili radnici opštine i preduzeća
Foto: Zlatan Čekić | Grad čistili radnici opštine i preduzeća

SANSKI MOST - Ekološka akcija pod nazivom "Očistimo grad za jedan dan" provedena je u petak u Sanskom Mostu, njen tok pratile su loše vremenske prilike, ali je, prema riječima organizatora, glavni cilj ipak postignut, te su prikupljene velike količine smeća.

Akcijom je obuhvaćeno uže gradsko područje Sanskog Mosta, a učenici gradskih osnovnih i srednjih škola očistili su prostore ispred svojih obrazovnih ustanova.

"Pokazalo se kako je grad veoma prljav i da su prikupljene velike količine raznih otpadaka, odbačenih predmeta i smeća. Nažalost, još je veliki broj nesavjesnih građana i pojedinaca koji zagađuju životni okoliš i prave svima probleme", kaže Hatka Crnalić, jedna od učesnica.

"Loše vrijeme i kiša su donekle uticali na masovnost događaja, ali se može biti zadovoljno rezultatima. Doprinos svemu dao je i značajan broj građana, koji su očistili i uredili svoje prostore i imanja. Također, akcijom se željela promovisati ekološka svijest i potreba da živimo u čistoj i zdravoj okolini. Grad su čistili i radnici općinske administracije, javnih ustanova i preduzeća, te mnogobrojnih nevladinih organizacija i udruženja", kaže Faris Hasanbegović, načelnik ove općine.

Prema njegovim riječima, za sve učesnike su osigurane maske, rukavice, vreće za smeće i sve ostalo što je neophodno kako bi akcija u potpunosti uspjela. Aktivnosti su se odvijale i na području sanskih mjesnih zajednica, a prikupljeno smeće radnici JKP "Sana" odvezli su na gradsku deponiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije