Gradovi

Pratite nas na Google news

Gradonačelnik Ljubljane počasni građanin Sarajeva

Gradonačelnik Ljubljane počasni građanin Sarajeva
Foto: Grad Sarajevo | Gradonačelnik Ljubljane počasni građanin Sarajeva
Anadolija

SARAJEVO - Na inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, gradski vijećnici su proglasili "Počasnim građaninom Grada Sarajeva" gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.

Iz Grada Sarajevo navode da je Janković dao izuzetan doprinos razvijanju i jačanju tradicionalnog prijateljstva između Ljubljane i Sarajeva.

"Zahvaljujući njegovoj posvećenosti i snažnoj podršci, međusobne veze dva grada partnera, ozvaničene Protokolom o saradnji 2002. godine, odvijaju se na obostrano zadovoljstvo građana, u oblasti privrede, kulture, turizma, sporta, infrastrukturnih projekta, univerzitetske i saradnje između mladih, kroz članstvo u međunarodnim asocijacijama gradova i slično", navodi se u saopštenju Grada Sarajeva.

Dodaje se da su tolerancija i multikulturna svijest Jankovića potvrđene osiguravanjem uslova za izgradnju islamskog vjersko-kulturnog centra u Ljubljani.

Podsjećaju i da je Grad Ljubljana na čelu s gradonačelnikom Jankovićem učestvovao i u obnovi sarajevske Vijećnice, a da odnedavno jedna ulica u Ljubljani nosi naziv Sarajevska.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Marketing tim / 23.04.2021 09:08

Član uprave Central osiguranja d.d. Željko Pervan danas je u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom Lanom Pudar, a koja ovim ugovorom postaje novo zaštitno lice poduzeća.

Central osiguranja d.d. | Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje već tradicionalno, osim kulturnih i ostalih društvenih događaja, sponzorira razne sportske kolektive i pojedince širom Bosne i Hercegovine, bili oni profesionalni, amaterski ili rekreacijski. Takav vid podrške daje izrazit značaj razvoju zajednice, lokalnih sportskih klubova i pojedinaca.

„Upornost, trud i talent mlade Lane Pudar, njene obitelji i trenera su osigurali vrhunske rezultate. Čast nam je pružiti podršku tako pozitivnoj ljudskoj i sportskoj priči, a koja može biti samo inspiracija mladima i društvu općenito. Uspjeh i izvrsnost su vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Central osiguranje“, izjavio je član uprave društva Željko Pervan.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Lana Pudar će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ljetnim Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju. Do igara će se posvetiti pripremama u svjetskim plivačkim centrima i sudjelovati na raznim poznatim svjetskim natjecanjima. 

„Zahvaljujem se Central osiguranju  što je prepoznao moj trud i moje rezultate koje sam postigla u prethodnom razdoblju. U plivanju kao i u osiguranju, nikada se ne smijemo oslanjati na sreću, već isključivo na kvalitetan i predan rad. Mislim da je upravo to osnovna poveznica koja spaja Central osiguranje kao jednog od lidera na tržištu osiguranja u BiH i sportaše koje postižu vrhunske rezultate. Za mlade ljude podrška jedne ovako velike kompanije mi znači puno i daje mi sigurnost i mir pred sve ove nastupe. Vjerujem da ćemo u idućem periodu zajednički ostvariti velike uspjehe“, izjavila je Lana Pudar.

Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.
Foto: Central osiguranja / Lana Pudar novo zaštitno lice Central osiguranja d.d.

Central osiguranje svoje resurse usmjerava u razvoj novih procesa i ponuda, a Lana je prepoznata kao netko tko će na najbolji način predstavljati sve ono što Central osiguranje predstavlja i čemu teži u svom poslovanju i djelovanju u široj društvenoj zajednici.

Najčitanije