Gradovi

Izradom ukrasa do sertifikata

Izradom ukrasa do sertifikata
Foto: N.N. | Izradom ukrasa do sertifikata

SANSKI MOST - Polaznicama projekta "Jačanje uloge žene u zajednici", čiji je cilj poticanje kreativnosti i ekonomsko osnaživanje žena, u petak su u Sanskom Mostu uručeni certifikati o uspješno okončanoj obuci.

Pomenute radionice organizovao je Hobi art centar "Bubamara" iz Banjaluke, a tokom njihovog trajanja polaznice su se učile raznim tehnikama izrade suvenira i ukrasa. 

"Već četiri godine širom Bosne i Hercegovine održavamo ovakve kreativne radionice, na kojima podučavamo žene, ali i muškarce tehnikama ukrašavanja, oslikavanja i restauriranja raznih predmeta. Zovu nas u veće gradove poput Sarajeva, ali i u manje sredine kao što je Sanski Most, gdje ima dosta zainteresovanih za ovaj hobi. Nikad ne znate kada hobi može prerasti u posao, kao što je bilo u mom slučaju", istakla je vlasnica ovog banjalučkog hobi centra Maja Savić.

U sklopu projekta, pored izrade suvenira, organizovana je i radionica za izradu i tkanje bosanskih ćilima. Pomenuti projekat je finansiran sredstvima Razvojnog fonda Ujedinjenih nacija (UNDP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije