Gradovi

Javni prevoz u Banjaluci ponovo u funkciji po redukovanom režimu

Javni prevoz u Banjaluci ponovo u funkciji po redukovanom režimu
Foto: Vladimir Stojaković | Javni prevoz u Banjaluci ponovo u funkciji po redukovanom režimu

BANJALUKA - U Banjaluci od danas ponovo funkcioniše javni prevoz, ali s redukovanim režimom, prevashodno za radnike, potvrđeno je Srni u banjalučkom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

"Radi sprečavanja širenja virusa korona, prevoz je organizovan prevashodno za radnike, u periodu koji je njima prilagođen, te će u prodaji biti isključivo radničke mjesečne karte", navode iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

S obzirom na to da su i dalje na snazi zdravstvene preporuke za ponašanje u vanrednim okolnostima, neće biti u prodaji penzionerskih i đačkih karata, a svi koji imaju potrebu, a nisu radnici, moći će da za vožnju kupe pojedinačnu kartu.

Od ukupno 23 linije javnog gradskog prevoza, jutros je u funkciji 16.

Polasci su raspoređeni u tri perioda u toku dana: od šest do osam, od 13 do 17 i oko 19 časova.

Iz prigradskog područja u funkciji će biti jutarnji i popodnevni polasci, na određenom broju linija iz smjera Bronzanog Majdana, Stričića, Piskavice, Bočca, Kola.

"Upotreba rukavica i maski je obavezna, a maksimalna popunjenost autobusa će biti do 50 odsto", napominju iz Odjeljenja.

Svi redovi vožnje će biti postavljeni u autobuse, a dodatne informacije mogu se dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata, kao i u Odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051/244-444 lokal 481.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije