Gradovi

Jerinić: Nastavljamo s projektima, sačuvaćemo radna mjesta

Jerinić: Nastavljamo s projektima, sačuvaćemo radna mjesta
Foto: N.N. | Jerinić: Nastavljamo s projektima, sačuvaćemo radna mjesta

DOBOJ - Pandemija virusa korona nije zaustavila građevinske mašine pa mladi bračni parovi koji žele po posebnim uslovima da kupe stanove nemaju razloga za brigu, a ni ostali projekti koje je prije uvođenja vanrednog stanja planirala lokalna vlast neće ostati nedovršeni, poručuju iz Gradske uprave Doboj.

"Mi ćemo nastaviti sa svim onim obavezama koje je grad Doboj ugovorio, krenućemo i sa javnim radovima, a nastaviće se i svi projekti... Planiramo da nastavimo s projektom kupovine stanova za mlade bračne parove, da nastavimo sa rekonstrukcijom svih saobraćajnica u gradu, sa svim onim poslovima koje smo planirali i koji su potreba za grad i građane. Na taj način sačuvaćemo i radna mjesta", kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Za svoja radna mjesta zabrinute su mnoge Dobojlije koje su na svoje radnje stavile katanac polovinom marta.

Oni koji imaju sreće, pa u doba virusa korona ipak rade, kažu da im je sada teže nego prije šest godina kada je vodena stihija potopila grad i za sobom ostavila višemilionsku štetu, od koje su se jedva oporavili.

"U poplavi smo se bavili samo time kako ćemo očistiti neki prostor i znali smo da nas ne vreba opasnost, da ćemo preživjeti. E, ovo je sada mnogo teže nego što je bila poplava jer mi smo sada izloženi opasnosti kako na ulici, tako i u sredinama u kojima se krećemo", smatra Rankica Panić, vlasnica lokalne tekstilne firme.

Njeno mišljenje dijele i radnice u tom preduzeću, koje umjesto konfekcije ovih dana šiju maske za lice.

"Kod kuće malo više gledam vijesti, a ovdje sam od toga oslobođena. Više sam angažovana na poslu i zaboravim na problem, a kada sam kod kuće gledam vijesti i opterećenija sam", iskrena je Olga Bosić.

"Ovo sad vreba iza svakog ćoška i ne znamo gdje se ta bolest trenutno nalazi... Teško je jer ne znaš da li ćeš se zaraziti, da li neko ima tu bolest. Kod kuće sam na sigurnom, ovdje kad dođem sam na sigurnom, putujem autom, ne izlazim nigdje i ne izlažem se", kazala je Slavica Pašalić.

Da bi preduzetnicima donekle olakšala brigu, lokalna vlast je najavila da će platiti račune za grijanje do kraja grijne sezone svima onima koji zbog vanrednog stanja i dalje ne obavljaju svoje djelatnosti.

Za većinu lokalnih preduzetnika 16. mart je bio zadnji dan kada su radili, a kada će ponovo otvoriti svoje radnje zavisi od razvoja epidemiološke situacije ne samo u Doboju, nego i u cijeloj RS.

"Nije želja ni namjera nikoga od nas da onemogućimo ljudima da rade svoj posao i da od svog privređivanja žive, ali prateći sve ovo sagledavamo i donosimo određene preporuke", poručio je Boris Jerinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije