Gradovi

Još 300 dana povratnike dijeli od novih domova

Još 300 dana povratnike dijeli od novih domova
Foto: Pixabay | Još 300 dana povratnike dijeli od novih domova

DOBOJ– Još 300 dana moraće se strpiti 12 korisnika projekta regionalnog stambenog zbrinjavanja jer je toliko vremena potrebno izvođaču radova da sagradi njihove kuće u kojima će trajno riješiti svoj problem krova nad glavom.

„Ja sam, mislim jedini korisnik ovog projekta koja plaća kiriju, sve ove godine, tako da je jako teško. Trenutno na Orašju živim i uslovljena sam da moram iseliti jer je gazdarica dobila donaciju, pa ja se nadam da ću se useliti i prije ovog roka od 300 dana jer moram izaći. Inače smo izbjegli sa područja opštine Maglaj, Krsno Polje u koju je nemoguć povratak, iz raznih razloga, prvo zato što nije razminirano. Odlučili smo ostati u gradu Doboju, kupili plac krenuli sa gradnjom, salili temelje, međutim muž se razbolio 2004. godine, i to je sve stalo“, rekla je Dragica Bajkanović, te dodaje da njena porodica broji pet članova.

Iz dobojske Gradske uprave poručili su danas da će se voditi računa o rokovima.

„Cilj nam je da ti rokovi ne smiju da budu probijeni, da ovi ljudi mogu slobodno reći, sljedeće godine u ovo doba će biti u svojim domovima. Ovdje imamo izgradnju stambenih jedinica u više mjesnih zajednica. Nešto je i u gradu Doboju, tj. u prigradskom naselju Bare, imamo u Velikoj Bukovici, u Podnovlju, teritorijalno je zastupljen kompletan grad“, izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Vrijednost projekta je oko 340.000 maraka.

„Rok izvođenja radova je 300 dana. Inače, nije samo ovih 12 kuća nego je to kompletan lot 42 kuće gdje spadaju još Brod, Derventa i Teslić“, kazao je Dragan Juričević, projekt menadžer regionalnog stambenog programa u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije