Gradovi

"Koraci" izašli nakon dvogodišnje pauze

"Koraci" izašli nakon dvogodišnje pauze
Foto: Ustupljena fotografija | "Koraci" izašli nakon dvogodišnje pauze

DOBOJ - Među članovima novinarske sekcije Gimnazije "Jovan Dučić" kriju se budući profesionalni novinari, koji do odlaska na fakultet praksu stiču u školskom časopisu "Koraci".

"Ne znam gdje bi moglo biti zainteresovanih, ako ne u Gimnaziji. Svakako da onih koji su zainteresovani, i koji vrlo interesantno rade u sekciji ima. Ono što ja nastojim radeći s njima na pripremanju svakog novog broja 'Koraka' je da ih učim novinarstvu, pisanju različitih novinarskih tekstova. Pokušavam im ponuditi osnovna znanja, a uz neko njihovo interesovanje, rad i trud ispadne to često jako dobro. Svakako, nije to na nekom profesionalnom nivou, ali moram reći da sam baš zadovoljna", kaže Gordana Vasić, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Na pitanje da li im je vrijeme provedeno u novinarskoj sekciji prolazna faza i da li bi željeli da se školuju za novinare i jednog dana budu profesionalci, Ivana Ilić, učenica trećeg razreda i maturant Nikola Blagojević odgovaraju:

"Nije mi baš ovo prolazna faza, ja bih jednog dana rado volio da se bavim novinarstvom ozbiljnije", kaže Nikola Blagojević.

"Pa, to mi je možda čak i jedna od opcija jer svakako smatram ovaj rad vrlo zanimljivim i vrlo važnim u društvu, jer ne bismo znali ništa šta se dešava bez novinara", smatra Ivana Ilić.

Nakon dvogodišnje pauze zbog korone gimnazijalci okupljeni u novinarsku sekciju svojim vršnjacima i profesorima predstavili su novi broj "Koraka", odnosno osmi broj druge serije.

"U moje vrijeme, nekada davno, to je bila prva serija 'Koraka'. Bila je malo drugačija forma, ali svi smo jedva čekali kada će izaći novi broj, pogotovo jer je tada bilo mnogo manje sadržaja, nije bilo društvenih mreža, tako da smo svi čekali izlazak časopisa i čuvali da imamo za uspomenu", prisjetila se Svjetlana Telebak, direktorica Gimnazije "Jovan Dučić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije