Gradovi

Maturanti jedva čekaju proslave, policija apeluje da ne piju

Maturanti jedva čekaju proslave, policija apeluje da ne piju
Foto: Arhiva | Maturanti jedva čekaju proslave, policija apeluje da ne piju

DOBOJ - Djevojke u raskošnim haljinama i mladići u elegantnim odijelima ponovo će zasijati u defileu maturanata, a sezonu maturskih večeri u Doboju nakon dvogodišnje pauze otvoriće danas (petak) gimnazijalci.

Slavica Simeunović, razredni starješina odjeljenja maturanata u Gimnaziji "Jovan Dučić", kaže da su  đaci uzbuđeni, a protokol predviđa okupljanje ispred škole, zatim slijede defile i zabava.

"Maturant generacije u tom defileu stoji na čelu kolone i nosi simbolično ključ gimnazije, koji kasnije tokom ceremonije na maturskoj večeri predaje učenicima trećih razreda i oni taj ključ čuvaju sljedeću godinu", kaže Simeunovićeva.

"Što se tiče njih, oni su već spremni. U razgovoru s njima već sam vidio da su kupili i odijela i haljine i da jedva čekaju to veče", kazao je Vladimir Perić, razredni starješina, te se pohvalio da je njegovo odjeljenje najbrojnije u Gimnaziji i da je tokom školovanja dva puta imalo najbolji uspjeh.

Nakon gimnazijalaca matursku zabavu će u subotu proslaviti Saobraćajna i elektro škola, dok će maturanti Ugostiteljske i trgovinske škole svoje najljepše veče imati u nedjelju.

"Smatramo da je matursko veče nešto što ostaje u lijepom sjećanju. Neki od njih možda se i prvi put oblače svečano, momci pogotovo. Možda su djevojke imale više prilika kroz izlaske da se obuku svečanije, ali ne na ovaj način, ali momci svakako nisu, to je sada prvi put da se oblače neka svečana odijela, cipele, kravate i kako je već ko zamislio svoj izgled to veče", kazala je Tijana Vasiljević Stokić, predsjednica Aktiva direktora srednjih škola dobojske regije i direktorica Ekonomske škole.

Maturanti te škole 27. maja obilježiće kraj svog školovanja, dan kasnije slijedi Medicinska škola, a sezonu maturskih zabava zatvoriće učenici Tehničke škole 3. juna.

Iz dobojske policije poručuju da su spremni za predstojeće zabave, te upućuju apel.

"Znamo da se u tim situacijama konzumira alkohol, zato apel da se to svede na minimum, a posebno apel na roditelje da ne dozvole učenicima da koriste, ne daj bože, vozila prilikom proslava i da se dovode u alkoholisano stanje i dovedu u opasnost i sebe i druge učesnike u saobraćaju", poručio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije