Gradovi

Mićić: Karantin u OŠ Vuk Karadžić ispunjava najvažnije uslove

Mićić: Karantin u OŠ Vuk Karadžić ispunjava najvažnije uslove
Foto: Grad Bijeljina | Mićić: Karantin u OŠ Vuk Karadžić ispunjava najvažnije uslove

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je danas karantin u sali Osnovne škole "Vuk Karadžić" u kojem je trenutno smješteno jedno lice i tom prilikom istakao da je Gradska uprava, uz pomoć republičkih institucija i Oružanih snaga BiH, uspjela da ispuni najvažnije uslove za boravak osoba koje se zbog sprečavanja širenja virusa korona upućuju u četrnaestodnevnu izolaciju.

"Ovdje se smještaju lica kod kojih nije potvrđena zaraza virusom korona, ali su obavezni da provedu 14 dana u izolaciji. Juče je uključeno grijanje u sali, higijena je na zavidnom nivou, tu su dva kupatila sa po tri tuša, a obezbijedili smo i gotove obroke tokom dana", poručio je Mićić.

Epidemiolog Mladen Grujičić iz bijeljinskog Doma zdravlja naveo je da je u sali postavljeno 30 kreveta, ali da ima prostora za dodatne postelje.

"U ovaj karantin ćemo, osim negativnih slučajeva, smještati i sve građane koji ne budu poštovali odluku o izolaciji. Postupamo u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i očekujem da će narednih dana biti povećan broj lica koja će boraviti u sali Osnovne škole 'Vuk Karadžić'", smatra Grujičić.

Lica koja budu zaražena novim virusom korona biće smještena u bolnički karantin ili Dom učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije